Egenberedskap

Det skjer ikke meg, men over en million personer i USA ble evakuert tidligere i år. Det kan skje, sjansen er ikke stor, men det kan skje deg også? Er du forberedt for det verste. Uvær, tekniske problemer, terror, naturkatastrofer eller krigshandlinger kan gjøre at vi mister strøm eller vann. Livet blir vanskeligere og butikkene mangler raskt de mest elementære varer. Hvis de har varer, har du kontanter til å betale for dem?

Planlegg

Vi er 100% avhengig av strøm. Uten strøm så er det ikke lys, varme, telefon, internett, varmtvann, mattilberedning og så mye mer. Du bær lage den en back up plan for hvordan du kan klare deg i noen dager uten vann og strøm. Lagre derfor litt vann og ha en alternativ måte å tilberede mat på. Det viktige her er å være forberedt. 2-3 dager høres kanskje ikke så mye ut, men uten mat, varme og medisiner er dette lenge, veldig lenge.

 

Sårbarhetsanalyse

Ta en runde i hjemmet ditt og se deg omkring. For er du forberedt? De fleste vil si NEI! Vi trenger forsyninger av alt nødvendig til minimum tre dager. Alle krise- og katastrofe situasjoner er uoversiktlige og vanskelig å forstå i begynnelsen, og forberedelse er fundamentalt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s