Daglig leder

nils3

Daglig leder og undervisningsdirektør er Nils Volden.

Volden er helseviter (Cand.Polit.), utdannet sersjant fra forsvaret, vekter, akupunktør, paramedic og – taktisk paramedic. Han er også trent i skredsøk, taktisk førstehjelp, TCCC, redningsarbeid på motorvei og – i sammenraste bygninger. Volden har arbeidet klinisk med pasienter siden 1993. De senere år har han også jobbet som paramedic med erfaring fra trafikkulykker, strømskader, fall, påkjørsler av ulike transportmidler, sportsulykker, flomrelaterteulykker, brannskader, pågåendelivstruende vold med væpnet politi, og ved naturkatastrofer som jordskjelv (>8R), flom og snøskred.

foredrag2

Volden hjalp til ved den sammenraste barneskolen Enrique Rebsamen i Mexico etter jordskjelvet i september 2017; 26 barn døde. Han drev søk, identifisering av døde, førstehjelp, tok ut skadde og – døde fra ruinene ved skolen.

rebsamen2
Screenshot fra video fra barneskolen som viser Volden etter at de døde var fraktet bort.

Frem til februar 2018 arbeidet han som direktør for Det nasjonale institutt for nødoperasjoner i Mexico by (>20.4 millioner innbyggere); arrangerte i hovedsak seminar i nødtaktikk ved jordskjelv, brann, flom og pågående livstruende vold (kidnapping og skoleskyting).

nilsreb

Volden har skrevet flere helserelaterte artikler og bøker. En av bøkene til Volden er «Paramedico Tactico – EL MANUAL: TÉCNICAS y PROTOCOLOS» fra 2016. Denne boken benyttes ved paramedic-utdannelsen i Mexico. Volden har holdt kurs, foredrag og seminar i nødtaktikk, førstehjelp, medisin og TCCC i 13 land.  Hobbyene til Volden er kampsport, rappel og bueskyting. I 2016 satte Volden verdensrekord i å legge flest personer i gulvet (Takedowns) på 1 minutt.

foredrag