Om oss

Nødtaktikk: Norge er en uavhengig privat utdanningsinstitusjon bestående av personer med erfaring fra nødsituasjoner. Vi er ikke forbudet med hverken politi, brann -og redningsvesen eller ambulansetjenesten. Den letteste måten å forså oss på er å forstå hva vi tilbyr.

I Norge kommer nødetatene etter ca. 20 minutter etter at de er varslet, mens du venter vil du føle deg impotent, hjelpeløs og helt alene. Det finnes ikke noe verre enn å se på at noen dør. 113 vil gi råd og tips, men du må gjøre det. Vi gir deg akkurat den treningen du behøver. Enkle grep kan redde liv, og vi lærer deg disse grepene!

Vi tilbyr opplæring innen nødtaktikk og livreddende førstehjelp over hele Norge. Vårt fokus er senario basert opplæring hvor deltagerne lærer hva man skal gjøre i utvalgte nødsituasjoner. For eksempel ved trafikk ulykker, leirras, og skoleskytinger. Kursdeltagerne vil lære å unngå nødsituasjoner, den beste nødtaktikk under nødsituasjonen, og aktuell livreddende førstehjelp for nødsituasjonen.

Vi tilbyr ikke det vanlige førstehjelpskurset med hjerte-lungeredning (HLR), stabilt sideleie og nakkestøtte som Røde kors førstehjelp tilbyr. Vårt fokus er ekstremt relatert til situasjoner og ikke begrenset til teknikktrening og klassisk førstehjelp. Vi lærer deg akkurat hva du gjøre ved utvalgte nødsituasjoner. Vi fokuserer på nødsituasjoner som jordskjelv, flom, vulkanutbrudd, tsunami, lahar, kidnapping, beskytning, skoleskyting, knivstikking, PLIVO og ran. Du vil selvfølgelig lære HLR, men du vil også lære hva du skal gjøre hvis du redder opp en bevisstløs person fra en elv. HLR er førstehjelp og nødtaktikk er drillen du følger sammen med HLR. Det er mer komplett å lære nødtaktikk enn bare førstehjelp.

Våre kurs er rettet direkte mot mannen i gata. Vi lærer bort en sunn sivil beredskap med korrekt nødtaktikk. Vi forbereder mannen i gata på nødsituasjoner hvis de skulle oppstå.

Vi er ikke en konkurrent til hjelpeorganisasjonene, vi oppfordrer våre kursdeltagere til å bli medlem av Røde kors hjelpekorps.