Om vår daglig leder

nils3

Vi har fått mange spørsmål om Nødtaktikk Norges sin daglig leder og undervisningsdirektør Nils Volden.

Her er en kort introduksjon. Volden er psykologilektor, helseviter (Cand.Polit.), utdannet sersjant fra forsvaret, vekter, akupunktør, paramedic og – taktisk paramedic. Han er trent i skredsøk, taktisk førstehjelp, TCCC, redningsarbeid på motorvei og – i sammenraste bygninger. Volden har arbeidet klinisk med pasienter siden 1993. De senere år har han også jobbet som paramedic med erfaring fra trafikkulykker, strømskader, fall, påkjørsler av ulike transportmidler, sportsulykker, flomrelaterteulykker, brannskader, pågåendelivstruende vold med væpnet politi, og ved naturkatastrofer som jordskjelv (>8R), flom og snøskred.

foredrag2

Volden hjalp til ved den sammenraste barneskolen Enrique Rebsamen i Mexico etter jordskjelvet i september 2017; 26 barn døde. Han drev søk, identifisering av døde, førstehjelp, tok ut skadde og – døde fra ruinene ved skolen.

rebsamen2
Screenshot fra video fra barneskolen som viser Volden etter at de døde var fraktet bort.

Frem til februar 2018 arbeidet han som direktør for Det nasjonale institutt for nødoperasjoner i Mexico by (>22.8 millioner innbyggere); arrangerte i hovedsak seminar i nødtaktikk ved jordskjelv, brann, flom og pågående livstruende vold (kidnapping og skoleskyting).

nilsreb

Volden har skrevet flere helserelaterte artikler og bøker. Boken «Paramedico Tactico – EL MANUAL: TÉCNICAS y PROTOCOLOS» fra 2016 benyttes ved paramedic-utdannelsen i Mexico. Han har holdt kurs, foredrag og seminar i nødtaktikk, førstehjelp, medisin og TCCC i 13 land.  Hobbyene til Volden er kampsport, rappel og bueskyting. I 2016 satte Volden verdensrekord i å legge flest personer i gulvet (Takedowns) på 1 minutt.

foredrag

De siste årene har korona pandemien gjort at det naturlig nok har blitt holdt mindre kurs og seminar i regi Nødtaktikk Norge. I denne perioden har Volden arbeidet som fagredaktør i TV2, spesialpedagogisk koordinator ved Birralee international school, spesial utdannet miljøterapeut i Bufetat og Programrådgiver i Nav.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s