Virusets overlevelse

Det er ulike aspekter relatert til tid. Det ene er før smitte og den andre er etter smitte.

1. Før smitte, et vanlig virus overlever ca. en time i luften, men SARS-CoV-2 kan overleve hele 3 timer i luften. På papp overlever viruset 24 timer, men på plast og rustfritt stål kan det overleve i 3 døgn. Det er funnet at virus kan overleve i 9 dager, men den normale huskeregelen som det er greit å forholde seg til er plast og glass fire dager, papir fire til fem dager, og metall fem dager. Tar man på en overflate med viruset på og berører så ansiktet vil man kunne smitte seg selv.

2. Etter smitte, dette er tiden det tar fra en person blir smittet til han utvikler sykdommen. Siden dette er et nytt virus og mye avhenger av andre faktorer er man ikke helt sikker på inkubasjonstiden, men det antas et sted mellom 5 til 14 dager.

Én kommentar

  1. Takk skaduha!🙂

    tor. 19. mar. 2020, 01:49 skrev NØDTAKTIKK: NORGE :

    > . posted: » Det er ulike aspekter relatert til tid. Det ene er før smitte > og den andre er etter smitte. 1. Før smitte, et vanlig virus overlever ca. > en time i luften, men SARS-CoV-2 kan overleve hele 3 timer i luften. På > papp overlever viruset 24 timer, men » >

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s