Responstid

Normalt vil alle som ringer 113 få svar innen 10 sekunder. Etter å ha ringt 113 og aktivert nødetaten er det estimert eller et krav at ambulansen skal være fremme på hendelsesstedet innen en viss tid. Denne tiden er navnet som veiledende responstid.

Det skilles mellom tettbebygde strøk og grisgrendte strøk. Tettbebygde strøk er mer sentrale deler av byer og tettesteder, og grisgrendte strøk er bebodde steder utenfor tettbebygde strøk. Kravet er at 113 skal i 90% av tilfellene ha klart å få fram en ambulanse innen 12 minutter i tettbebygde strøk  og 25 minutter i grisgrendte strøk.

Dette betyr at det beregnes ar du er ALENE med den som behøver hjelp i 12-25 minutter. Hva gjør du mens du venter? Du vil få hjelp fra personen på telefonen fra 113, men det hjelper mye om du vet hva er hjerte- lungeredning, stabilt-sideleie, og hvordan stoppe en pulsåreblødning.

Ingen fylker i Norge fyller per i dag kravet til responstid, men ligger på 80-89%.

Referanse: Helsedirektoratet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s