Bare 20% tror de kan førstehjelp

Undersøkelser viser at kun 40% (4 av 10) tror vi kan utføre livreddende førstehjelp ved en livstruende situasjon. De andre 60% vet ikke i det heletatt hva de skal gjøre. De ville kanskje forsøkt å gjøre noe, men sjansen for en effektiv livsreddende førstehjelp er veldig lav fra denne gruppen.

Vi må også ta i betraktning at hele 40% fryser i kritiske akutte situasjoner. Noe som betyr at de vet hva de skulle gjøre, men gjør ingenting. Dette var en undersøkelse på praktiserende ambulansepersonell/ paramedic. Sannsynligvis er det en ennå høyere prosentandel i den utrente befolkning. Da sitter vi igjen med maksimum 20% (2 av 10) som tror de kan gjøre noe. Sjansen for å få hjelp er derfor ikke veldig stor.

80 20

Nødtaktikk: Norge vil at vi skal redde flere liv. For å få til dette MÅ vi trene på livreddende førstehjelp og nødtaktikk.

Alt starter med å ringe 113. Personen som tar telefonen er en ekspert som vil guide deg videre i førstehjelpen frem til ambulansen kommer. Du må beregne 15 – til 30 minutter alene med pasienten og med 113 på telefonen.

113

Er du trent i førstehjelp øker sjansene for at personen overlever.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s