Hjertestarter

Må man lære seg hjerte- og lungeredning selv om man har en hjertestarter på arbeidsplassen?

I dag finner vi gjerne en hjertestarter ved de fleste større lokaliteter. Dette er en maskin hvor man kobler et par pads på brystet til en person med hjertestans. Maskinen vil automatisk måle og gi mindre elektriske impulser for å restarte hjertet. Kort så er det bare å hente maskinen og slå den på. Maskinen vil fortelle deg akkurat hva du skal gjøre hele veien. Se videoen lenger ned i artikkenen for en kort introduksjon i hvordan benytte hjertestarteren.

En hjertestarter fungerer bra, men dette betyr IKKE at vi skal slutte å lære oss å utføre god hjerte- og lungeredning. Erfaringer har vist at hjerte- og lungeredning vinner oss tid til hjertestarteren er på plass. En hjertestarter vil ikke bestandig starte hjertet på første forsøk, og da er det viktig å utføre hjerte- og lungeredning mellom støtene mens hjertestarteren gjør seg klar. Glem ikke å ringe 113 så raskt som mulig for å få ambulansepersonell til å komme.

Jo mer du øver, jo bedre blir du. Da vil du føle deg bedre rustet til å gripe inn hvis noen rundt deg blir rammet av uventet sykdom eller skade.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s