Hjerte- og lungeredning

FØRST ALLTID RING 113 FOR Å SKAFFE KVALIFISERT HJELP!

Nøkkelord

30 hjertekompressjoner (30 harde press midt på brystbeinet, 100 press per minutt) så 2 innblåsninger (blås luft inn i munnen, vent til brystkassen senker seg før neste innblåsning). Gjenta 5 ganger. Sjekk så plus og respirasjon (slår hjertet og puster personen). Hvis negativt, gjenta. Hvis positivt, stopp.

Befinner vi oss i en situasjon hvor en person ikke puster, men hjerte slår. Da gjennomfører vi munn til munn; 20 innblåsninger pr minutt. Ofte viser det seg at pulsen forsvinner relativt raskt hvis en person ikke puster. Det anbefales derfor ofte å gjennomføre Hjerte- og lungeredning selv om man har puls.

Befinner vi oss i en situasjon hvor en person ikke har puls (hjertet slår ikke). Da gjennomfører vi Hjerte- og lungeredning. Noen skoler hopper over innblåsning og kjører på med en frekvens på 100 hjertekompressjoner i minuttet uten å stoppe.

RCP

Dette er en ment som en grov gjennomgang, og ikke noen instruksjon.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s