Lang responstid

Oppstår det et behov for ambulanse ringer vi 113. Vi vil få god hjelp og vi vil ikke være alene med den syke. Når det er sagt. Tiden fra du ringte AMK sentralen (113) frem til ambulansen kommer frem kalles responstid.

Stortinget sin anbefaling er at i 90% av tilfellene skal ambulansen være fremme på minimum 12 minutter i tettbygd strøk og i ikke-tettbebygd strøk skal den være fremme på minimum 25 minutter. Dette skjer nesten aldri! Noe som betyr at du er alene med den syke og med AMK sentralen på telefonen. På Melhus tar det 26 minutter, Stjørdal 19 minutter, Verdal 25 minutter, Frosta 40 minutter, Hitra 37 minutter, Rissa 41 minutter, Åfjord 42 minutter, Selbu 32 minutter, Tydal 46 minutter, Agdenes 52 minutter og så videre.

Kort, du må vente lenge på hjelp. Det er derfor viktig å vite hva man skal gjøre i disse vanskelige øyeblikkene. For det er ikke greit å vente i over 40 minutter på en ambulanse når noen har falt om på gulvet med et hjerteinfarkt. Nødtaktikk: Norge lærer deg hva du bør gjøre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s