Påskeutfart

Det vil ta tid

Vær motivert og forberedt på at påskeutfarten vil ta mer tid enn normalt. Påsketrafikken er alltid sen og tidvis irriterende sen. Det betyr at det er bedre å reise en annen dag eller kose deg i trafikken; vær tålmodig og ikke stress.

biler

Velg andre reiseruter enn de andre

Du vet hvor det pleier å være kø. Kanskje det er bedre å kjøre en annen vei. Noe lengre, men akkurat i påsketrafikken kan den være 2 timer raskere. Det er også smart å reise til andre tider. Kanskje veldig tidlig eller veldig sent. Planlegg, vær strategisk. De fleste reiser hjem første påskedag eller tidlig andre påskedag. Da er det fryktelig mye kø.

Husk

Sjekk trafikkmeldingene fra Statens Vegvesen. Fremdeles kan det være kolonnekjøring, noen fjellovergenger kan være stengte, og noen veier er nattestengte. Glem ikke at selv om du kjører i kø så er det viktig å huske 2 sekundersregelen. Når du kjenner frustrasjonen stige er det viktig å ikke glemme at det er noen som venter på deg hjemme, og at forbikjøring ikke gjør at du sparer mye tid. Forbikjøring er intimt forbundet med fare.

Praktisk nødtaktikk

kolonne

Sørg for å ha nok drivstoff på tanken. Skulle du bli stående så går du ikke tom de førstetimene. Det er også viktig å ha med mat og drikke, og ha varme klær tilgjengelig. Det finnes også noen tips i forbindelse med bilen. Ha alltid øyekontakt med bilen foran, og hvis det er dårlig sikt bruk nødblink og tåkelys. Hvis du kjører i kolonne, ikke kjør ut eller snu. Er du i en kolonne, så bli der. Stopper kolonnen så MÅ du ikke bevege deg bort fra bilen. Glem aldri å ikke benytt mobiltelefon når du kjører. Forsøk å hold en jevn hastighet og benytt viften med kald luft på frontruten. Det kan se ille ut, men det er ikke så farlig hvis du er forsiktig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s