Hvem er førstehjelpsinstruktøren?

Det er INGEN reguleringer per i dag forav hvem som kan lære bort førstehjelp.

I dag er det praktisk talt fritt frem for alle som vil å være førstehjelpsinstruktør. Normalt er det en type intern opplæring som for eksempel i Røde kors som er bakgrunnen. Vi finner også mange med bakgrunn som ambulansepersonell i denne jobben. De senere år har det også blitt mange paramedic i Norge, og mange av disse holder førstehjelpskurs; da spesielt kurs i bruk av hjertestarter. Det er ikke mange leger og rene sykepleiere som holder førstehjelpskurs. Mange kan kanskje forvirres til å tro at man trenger en instruktørutdannelse i førstehjelp for å undervise. Disse utdanningene er gjerne en type kurs i privat regi eller i regi av en organisasjon. Denne utdanningen har INGEN akademisk verdi utenfor den setting den er gitt. Klart de som har denne type utdanninger har lært mye. Kunnskapsmessig er muligens førstehjelpsinstruktører svært dyktige førstehjelpere.

Noen trafikkskoler benytter kjærelærere til å gi førstehjelpsklassene. Akkurat som mange skoler benytter lærere til å gi disse klassene. Forsvaret benytter ofte lavere befal med noe grunnopplæring innen førstehjelp som instruktør av de vernepliktige. Det som formidles av kunnskap i disse gruppene er gjerne begrenset i kompleksitet og anvendelse.

Nødtaktikk: Norge benytter paramedic som forelsesere. Foreleserne har gjerne ytterligere bakgrunn fra militær og høyere helsefaglig universitetsutdannelse. Nødtaktikk: Norge stiller også et krav om pedagogisk bakgrunn. Det er ikke nok å kunne, man må også vite hvordan man skal lære bort kunnskapen. Valg av foreleser avhenger av sted og dato for seminar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s