113 er liv

113 er det medisinske nødnummer. Dette nummeret SKAL ringes ved MISTANKE om alvorlig sykdom eller skade. Det er bedre å ringe en gang for mye! Dette er ikke telefonnummeret til legevakta, men selve nødnummeret. Mener 113 at det ikke er så alvorlig vil de sette deg over til legevakttelefonen. Det er ikke galt å ringe en gang for mye!

Ringer du til 113 vil telefonen bli svart innen 10 sekunder. Du møter en topptrent person på nødsituasjoner. Denne personen vil både gi deg råd og instruksjoner over telefon, og sende nødvendig hjelp; lege, ambulansebil, helikopter, ambulansebåt, politi eller brannvesen. Bedømmer 113-personen vil over telefonen vurdere hastegraden i situasjonen. Vurderer han det til å være veldig alvorlig kan han sende legehelikopter/ luftambulanse.

Det er viktig å gi GOD INFORMASJON til 113. Dette gjør at du får akkurat den hjelpen du trenger. De vil stille mange spørsmål til deg som du besvarer etter beste evne. Start med å si dette til 113: 1. Navn, adresse og telefonnummer. 2. Beskriv situasjonen. 3. Svar på spørsmål.

Vær øynene og assistenten til 113 på ulykkesstedet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s