112 – Politiet

Når bør vi ringe 112 nødnummeret til Politiet. Dette er et telefonnummer som det er gratis å ringe. Dette nummeret benyttes ved nød og behov for øyeblikkelig hjelp.

90% av telefonene til 112 er feiloppringing. Normalt er det tulletelefoner, telefoner som skulle til 02800 (les under), og feil tasting. 112 er KUN for akutte hendelser og om man trenger umiddelbar hjelp; noen som slår, skyter, pågående innbrudd, ran eller truer med noe.

Man skal IKKE ringe 112 ved følgende situasjoner: Hvis du har mistet en eiendel, dama vil ikke bli med hjem fra fest, for å komme inn på et utested, stille spørsmål, for å bli satt over til 02800 eller be om nødpass for å komme på ferie.

Har du kun et spørsmål til politiet om noe eller ønsker å varsle om noe så skal du IKKE ringe 112, da skal du ringe 02800. Du vil da automatisk bli viderekoblet til sentralbordet eller operasjonssentralen i ditt nærmeste politidistrikt. 02800 besvares ikke like raskt som 112.

Her er et opptak av 112 samtalen ved NOKAS ranet. Dette for å se hvordan foregår en slik samtale.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s