Adrenalin injeksjon

Hjertestans og adrenalin injeksjon

Det har blitt gjort en del forskning på adrenalin injeksjon ved hjertestans.

Adrenalin øker sjansen for overlevelse med 1 person per 125 behandlet. Videre dobler adrenalin sjansen for hjerneskade hos de overlevende. Risikoen for overlevelse er lav og sjansen for livslang hjerneskade er høy. Bruken av adrenalin bør derfor begrenses til å være en siste utvei når ikke noe annen fungerer.

Adrenalin øker blodsirkulasjonen i store blodårer og minker sirkulasjonen i mindre blodårer. Dette kan skade hjernen når hjertet begynner å slå igjen. Adrenalin er ikke nødvendig til alle med hjertestans. Den patologiske mekanismen er ukjent.

Konklusjonen er at det viktigste er å gjenkjenne en hjertestans, umiddelbart begynne med HLR og koble til en hjertestarter så raskt som mulig. Hvis ingenting hjelper kan adrenalin benyttes.

NB! En vanlig feil er at HLR ikke blir utført skikkelig. De tre hovedfeilene er ikke dype nok kompresjoner, ikke tillate hjertet å fylles med blod gjennom å ikke slippe opp nok, og være ujevn i kompresjonene (unødige pauser og ikke skikkelig gjort

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s