Dyr i nød

Av og til havner også dyr i problemer, og da er det viktig å vite hva man skal gjøre. Ofte er det slik at hva man gjør på mennesker også gjelder for dyr. Det sentrale her er å justere for anatomiske ulikheter og gjøre det… På dyr er det erfaringsmessig gjerne vanskeligere å gjennomføre hjerte-lungeredning og ringe etter hjelp. Ofte er vente og avliving de mest benyttede nødstrategier. Ser det ut til at det går greit oppsøker man gjerne dyrlege. Dette er ikke god nødtaktikk!

En god rutine er alltid å ringe etter kvalifisert hjelp. For mennesker ringer du 113 og for dyr ringer du 22200114. Et midlertidig nødnummer for kjæledyr som er i nød. 112 til politiet fungerer også bra. Følg deres rådgiving! De vil fortelle om hva du bør gjøre.

hund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s